In 2016 am petrecut o saptamana la Amsterdam doar ca sa particip la un curs. Desigur, pentru mine nu era orice fel de curs si cumva a meritat sa platesc mai mult calatoria decat evenimentul in sine :).

Evenimentul era un Landmark Forum, considerat cursul de baza dintr-o serie mai lungă.

3 zile de “lucru” și reconsiderat modul în care vedeam lumea. Scopul era să vedem viața și altfel decât o inșiruire de evenimente care ne afectează și ne “obligă” să facem anumite lucruri, fără să avem vreo putere. Landmark sau educația ontologica, întoarce lumea “cauza-efect” pe dos și in favoarea celui care îl practica. Prințesa Urbană și Connie Larkin au pe YouTube o serie de interviuri superbe despre asta. 

In fiecare din primele 2 zile facilitatorul ne-a tot spus ca in a 3a zi ne va dezvalui cea mai mare minciuna din lume. Abia asteptam! Si .. a venit și ziua 3! 

– Așezați-vă pe locurile voastre. Gasiți o pozitie confortabilă și închideți ochii.

Liniște completă. Toată lumea (+100 de oameni) urmează instrucțiunile.

– Acum, cu ochii inchiși, imaginați-vă că vă înconjoară și vă amenință viața cele mai urâte și fioroase ființe. Sunt din ce în ce mai aproape și nu văd nimic bun, util sau frumos în voi. 

Eram chiar terifiată in imaginația mea. La fel ca toți ceilalti 100. Ii și auzeam pe vecinii mei cum suspinau și lăsau frica să îi cuprindă. 

– Acum, deschideți doar un ochi si analizați sala, continuă facilittorul. 

În următorul moment, când toți ne-am dat seama că nu rămăsese nimeni care să ne amenințe pentru că eram cu toții ocupați cu propriile frici imaginate, am izbucnit în ras. Un râs eliberator. Eram liberi de judecată și de critică, pentru totdeauna. Sții vorba aia, “oricum nu-i pasa nimănui de tine!”? Cam așa 🙂 dar fără conotații negative. 

Lecția? Fii cum vrei și fă ce vrei! Frica nu e justificată. DELOC!

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *