Iubesc cartile curajoase, acelea care pun sub semnul intrebarii conceptele “general valabile” si ai caror autori isi asuma sa le scrie.

“Nu manca broasca. 12 concepte de TIME MANAGEMENT intoarse pe dos pentru ca doar asa functioneaza” este una dintre ele si m-a provocat inca de la inceput la un exercitiu tare important de introspectie.

In capitolul 2, Semnificația, Remus scrie exact despre asta: cum gasești scopul vietii tale ca sa nu mai ratacesti si sa te invarti in cerc, ajungand, in final, nicaieri (cu tot cu tehnicile de Time Management pe care le stii :)).

Deci … cum iti gasesti semnificatia? Iti pui aceste 3 intrebari:

1. Ce te face sa plangi?

Analizează ce iti declanșează o durere emoțională, ce te deranjează, ce iti creează o stare de disconfort atât de mare încât ești motivat sa te ridici și sa faci ceva.

2. Ce te face sa canti (de bucurie)?

Analizează ce te încântă, ce te bucura, ce iti provoacă nevoia instantanee de a a cânta (chiar dacă nu ai voce), care sunt lucrurile cu care rezonezi la nivel profund, ce iti umple sufletul de bucurie și vrei sa faci din nou și din nou.

3. La ce visezi?

Aceasta întrebare valorifica răspunsul primelor doua întrebări și le duce la un nivel superior. Activează factorul ce-ar fi dacă. Ce-ar fi dacă ai putea sa faci ceea ce te împlinește și în același timp ar face viața ta și a celor din jurul tău mai bune? Ce-ar fi dacă ai face ceva cu adevărat semnificativ?

Iți povestesc despre mine mai jos și te încurajez sa faci și tu acest exercitiu.

Dintotdeauna ma afecteaza suferinta celor din jurul meu si in timp am tot analizat valentele si cauzele ei. In aparenta (sau pentru “public”) suferinta poate fi: blocarea intr-un proiect, dorinta de a obtine sau de a face ceva si imposibilitatea de a indeplini pasii necesari, o “conditie” a corpului sau a mintii (boli de toate felurile, depresie, anxietate, etc). Ce inseamna ca ma afecteaza? Chiar ma face sa plang, asa cum m-au si vazut cativa dintre clientii mei in atelierele noastre de lucru.

Am ajuns la concluzia ca separarea de Dumnezeu si traumele de respingere, abandon si nedreptate care vin la pachet cu ea sta la baza tuturor formelor de suferinta ceea ce doare si mai tare. Dar in acelasi timp și reversul, mă face sa cant de bucurie.

… și așa răspund eu la intrebarea #2. Orice formă de activitate care e clar facuta în claritate, cu bucurie, intr-o stare de liniste si de siguranta ca nu esti singur(a), ci ca Dumnezeu e cu tine, produce in mine o bucurie fara limite.

Imi imaginez cum ar fi daca toti am intelege si am trai “by default” adevarul ca indiferent ce obstacol intampinam in realitatea fizica, de la o afacere care nu merge pana la un vis a carui manifestare se lasa asteptat, cauza si solutia e in interior. Si de acolo ne putem intoarce cu forte incredibile. Cum ar fi daca toti copiii si toti adultii din lume ar avea siguranta absoluta ca Dumnezeu nu i-a parasit niciodata si ca sunt iubiti si apreciati neconditionat si din totdeauna?

De asta imi propun sa creez, pe cat imi sta in putinta, un mediu sigur si imputernicitor in toate cursurile, webinariile, atelierele, sesiunile de consultanta pe care le facilitez. Indiferent ca vorbim de vanzari, marketing sau publishing, imi doresc din suflet ca toti oamenii care sunt cu mine sa simta exact asta: ca sunt iubiti si apreciati neconditionat, dintotdeauna. Daca asta e rezolvata, devin rachete in orice isi propun.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *