Lansarea cărții „Desen pentru netalentați” – Adriana Mînzat

Cartea “Desen pentru netalentaţi”, a fost scrisă pentru tine, suflet frumos şi neîncrezător în abilităţile tale.

Dacă și tu ai simțit vreodată că fiecare linie pe care o trasezi este o declarație de nesiguranță, o mărturisire a neputinței tale artistice sau ai privit lucrările maeștrilor cu o amestecătură de admirație și invidie, îndrăznindu-ți cu timiditate să-ți imaginezi că ai putea vreodată să creezi ceva frumos atunci această carte este pentru tine.

În inima fiecărui om există un vis, o dorință subtilă așteptând să fie explorată. Cu toate acestea, ne putem simți adesea îngrădiți de propriile noastre gânduri limitatoare. Desenul, unul dintre acele hobby-uri care par să strălucească la distanță, ne poate face să ne simțim ca niște străini în universul artistic. Şi totuşi, e aproape, doar că încă nu ştii! Opreşte-te și închide ochii pentru un moment. Imaginează-ți că în fața ta se deschide o carte, o cărare către un univers captivant.

Aceasta nu este doar o simplă carte, ci o lanternă magică care îți va lumina primii paşi în calea descoperii universului numit desen. A venit timpul să-ţi depășești limitările și să îmbrățișezi cu încredere această călătorie.

Absolventă a Universității Politehnica Timișoara, facultatea de Construcții Hidrotehnice, învață singură să deseneze (la vârsta de 47 de ani, în doar 10 zile) după o carte care pornește de la ideea că oricine poate desena, chiar și fără talent, secretul constând doar în a gândi diferit.

Autodidact, aprofundează gândirea cu emisfera dreaptă, care este baza unui desen impresionant. „M-am hotărât să scriu povestea mea în iniţierea desenului pentru că mi-ar părea atât de rău ca ceilalţi oameni, simpli ca mine, să rateze bucuria de a face ceva absolut minunat cu mâinile lor. Ceva care să-i uimească, ceva care să le arate că au putinţă şi că desenul poate fi vindecător. Desenul nu e o terapie propriu-zisă, dar e liniștea ce se așterne în gândurile alerte de peste zi, e pacea care te lasă să te refaci, e acel tărâm unde reapare naivitatea şi inocența copilaşului din tine, cel care era încă neîncărcat cu ce se întâmplă în mediul în care trăieşte. Desenul se remarcă faţă de celelalte forme de relaxare, mai ales prin prisma rezultatului său. Este asemenea unei meditații în care, prin dansul creionului îți aşterni pe hârtie toate emoțiile din momentul creaţiei, împletit cu o parte din sufletul tău. Și asta se simte!”, spune Adriana Minzat.

Deci, hai să schimbăm „Nu pot” în „Aș vrea să încerc”, „N-am talent” în „Am o dorință”, „Nu știu cum” în „Sunt dispus să învăț”. Să pornim pe acest drum împreună, să transformăm fiecare linie într-o poveste și fiecare desen într-o istorie.

Lansarea cărții va avea loc în Timișoara, pe data de 4 Decembrie, ora 16:00 la Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Timișoara

Să înceapă aventura!

(Visited 201 times, 1 visits today)

The event is finished.

Date

dec. 04 2023
Incheiat

Time

4:00 pm - 6:00 pm

Mai multe informații

Read More

Locatie

Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Timisoara
Bulevardul Vasile Pârvan 2, Timișoara
Categorii

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *