LANSAREA CĂRȚII „APRINDE SCÂNTEIA” – Dr. Dan Orga Dumitriu

Dan Orga-Dumitriu este medic internist la Clinica Medicală 1 din Sibiu și lector universitar la Facultatea de Medicină precum și  autorul cărții ,, FĂ RAI DIN CE AI! Leacuri pentru suflet”, extrem de bine primită…

de public, a cărei variantă in limba engleză a câștigat recent un concurs în SUA.

,, APRINDE SCÂNTEIA! Fă Rai din ce ai!” nu este doar un manual motivațional, ci și o călăuză pricepută către auto-descoperire, împlinire personală și recunoașterea valorii fiecăruia dintre noi. Prin asumarea conștientă a propriei măreții și a talanților primiți încă de la naștere de la Bunul Dumnezeu, suntem încurajați să privim viața dintr-o perspectivă nouă, plină de speranță și de posibilități nelimitate. Acesta este mesajul profund și transformator al cărții, care ne invită să aprindem scânteia din noi și să facem Rai din ceea ce avem deja.” (Răzvan Vasile, CEO MBA Kids Romania)

Vă las mai jos un fragment din cartea APRINDE SCÂNTEIA!

,,Sugeram anterior că, în loc să ne luăm la trântă cu viața, mai bine am începe să dansăm cu ea! Admit că nu este ușor să învățăm pașii, că nu toți vom deveni vreun Fred Astaire sau Ginger Rogers. Pentru cei care numele de mai sus nu reprezintă nimic (și, evident, sunt născuți în alt mileniu decât subsemnatul) am alte exemple la îndemână, mai ușor de asimilat: Mihai Petre, Alex Velea sau Antonia. Dar să știți că nici nu e nevoie să ajungem la performanțele lor. Putem savura dansul vieții și fără a fi campioni, mai ales dacă avem partenerul visurilor noastre!
E o realitate însă că nu orice tip de dans ni se potrivește. Adesea, vom fi nevoiți să ne înscriem la anumite cursuri pentru că așa ne-au sfătuit sau chiar impus părinții. Cu gândul la ceea ce ar fi bine pentru noi, ne-au trimis să învățăm vals, fără ca ei să știe că trupul nostru ar fi reacționat intens mai degrabă la un tango argentinian sau o salsa. Dacă veți realiza că este și cazul vostru, a-i blama pe cei care v-au crescut este ultimul lucru pe care ar trebui să-l faceți! Nu există pe lume oameni care să vă iubească și să vă vrea binele mai mult decât părinții! Iar dacă apar incongruențe între dorințele voastre și ale lor, să fiți convinși că ele se datorează sfatului pe care poetul Vasile Militaru îl dă părinților referitor la copii:
Nu lăsa după dorința-i
Încotro vrea să se ducă,
Din același lemn se face
Și icoană și măciucă…
Vedeți voi, de-a lungul vieții, cu toții ne confruntăm cu situații în care suntem ca niște orbi aflați pe un trotuar, așteptând pe cineva să ne ajute să traversăm. Iar aceste momente de cecitate sunt, în mod firesc, mai des întâlnite în etapele de început ale vieții noastre, atunci când avem nevoie de oameni care să ne ghideze pe drumul împlinirii destinului nostru. Asta presupune să ajungem să pășim apăsat pe el, conștienți de toate capacitățile și disponibilitățile pe care ființa noastră le are!”
Te așteptăm la lansarea cărții „APRINDE SCÂNTEIA”,  ce va avea loc pe data de 9 Iunie, de la ora 11 la CINEGOLD.
(Visited 41 times, 1 visits today)

The event is finished.

Date

iun. 09 2024
Incheiat

Time

11:00 am - 1:00 pm

Locatie

CineGold
Strada Lector 1-3A, Sibiu
Categorii

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *