LANSAREA CĂRȚII „AMURGUL ROMANTISMULUI” – MATEI ALEXANDRU DĂIANU

Volumul de poezii ”Amurgul Romantismului” scris de autorul Matei Alexandru Dăianu este unul neconvențional deoarece are 2 părți: cea cu poezii cu rimă și cea cu poezii fără rimă.

„La momentul lansării voi avea 18 ani…

și o zi. 

Prin poezie traduc experiențe și întâmplări, cât de banale unele, în cuvinte. Îmi place să spun că poetul scrie ce nu poate trăi, iar omul de rand trăiește ce nu poate scrie.

Eu am început să scriu poezii la 13 ani, când eram foarte pasionat de astrofizică și aflasem că Eminescu în poeziile sale abordează și teme cosmogonice. Mi s-a părut interesant și am început să scriu și eu. De fapt mi-am descoperit o aptitudine, aceea de a scrie poezii, pentru că este un aspect care nu se poate învăța forțat.

Era un lucru care rezulta direct din structura mea psihico-sufletească. De atunci am tot scris.

Relația de opoziție între cele 2 părți ale volumului se observă cel mai bine în textul de început, „Despre Iubire”, și în cel din încheiere, “Amurgul Romantismului”. Cel dintâi transmite neîncredere și detronează conceptul de iubire într-o manieră crudă, tipică postmodernismului, iar cel de-al doilea transmite intenționat optimism amestecat cu dor și mister, și o descriere a romanticului în viziunea mea.”

 

Te invităm alături de noi la lansarea de carte „Amurgul Romantismului” ce va avea loc pe data de 06 Iunie 2024, de la ora 19, la sala Dalles.

(Visited 169 times, 4 visits today)
 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

iun. 06 2024

Time

7:00 pm - 9:00 pm

Locatie

Dalles
Bulevardul Nicolae Bălcescu 18, București
Categorii

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *